Naslovna stranica Svjedočanstva
Svjedočanstva

Pravo značenje hodočašća

"Toliko sam dobio ovim hodočašćem, više od svih kampova i tečajeva doktrine“, rekao je Jerome, student iz Tajvana.

2017.11.9

Za početak bih želio zahvaliti svima koji su pomogli da se ostvari moje putovanje na Svjetski dan mladih. Putovanje nam je započelo u Taipeiju; putovali smo preko Shangaja, Rima, Beča i konačno stigli u Krakow. Osobito sam zahvalan svima koji su nam na tom putu pomogli. Bez njih moje putovanje ne bi bilo plodno.

[Više...]

Zbog dvije prijateljice

Alice Agusto (Hong Kong) udana je i ima dvoje djece. Opisuje kako joj polaženje na satove kršćanske formacije pomaže biti bolja i sretnija osoba: „Iz iskustva mogu reći da uvijek imam nešto novo za naučiti."

2016.8.24

Treba ti unutarnji život i doktrinarna pouka. Budi zahtjevan prema samom sebi. – Ti – kršćanski muškarac, kršćanska žena – moraš biti sol zemlje i svjetlo svijeta, jer si dužan dati primjer svetom bezočnošću. Ljubav Kristova te mora goniti i, osjećajuć se i znajuć da si drugi Krist od časa kad si mu rekao da ga nasljeduješ, nećeš se odvajati od sebi sličnih – svoje obitelji, svojih prijatelja, svojih kolega -, kao što se sol ne odvaja od hrane koju začinja.

[Više...]

“I Bog je poput djeda”

Eliana Palma, čileanska baka, s nama dijeli svoje mišljenje o ulogama koje bake i djedovi imaju u obiteljima i društvu, i govori o tome koliko je sretna bila tijekom šezdeset godina koje je provela sa svojim mužem, Titom.

2015.12.10

Eliana Palma, čileanska baka, s nama dijeli svoje mišljenje o ulogama koje bake i djedovi imaju u obiteljima i društvu, i govori o tome koliko je sretna bila tijekom šezdeset godina koje je provela sa svojim mužem, Titom.

[Više...]

Zahvaljujući posredovanju svetog Josemarije, izliječen mi je problem s leđima

C. M. W. Hong Kong
Osjetila sam njegovo praštanje i ljubav. Sada razumijem koliko je važno biti voljen i voljeti.

2015.9.20

Krštena sam u Hong Kongu 2011.godine nakon što me je mnoge godine suprug podučavao u vjeri. Nakon što je izvršio svoju „zadaću“, te je iste godine preminuo. Budući da sam se sama trebala brinuti za našeg sinčića, ujedno i užurbano raditi, moje zdravstveno stanje se pogoršalo, moje oči i imunitet.

[Više...]

Dom mi je nova modna pista

Neysha, iz Puerto Rica, profesionalni je model. „Dom mi je nova modna pista i nastojim izgledati elegantnije nego ikad prije, za ljubav svome mužu i djeci.“

2015.8.6

Neysha, iz Puerto Rica, profesionalni je model. Kaže: „Dom mi je nova modna pista i nastojim izgledati elegantnije nego ikad prije, za ljubav svome mužu i djeci.“

[Više...]

Moj se život otvorio ljepoti samog života

Gina Garcia iz mjesta Muntinlupa godinama je profesionalno plesala balet a sada je kućanica, povremeno radi kao učiteljica baleta i volontira podučavajući o Edukaciji roditelja. Što se odgajanja djece tiče Gina kaže: „Najveći nam je izazov podsjetiti se da su to djeca koju smo učili razmišljati i izražavati ideje. Izazov je sjetiti se da smo mi ti koji te ideje trebamo slušati i otvoriti um različitim perspektivama.“

2015.7.16

Gina Garcia iz mjesta Muntinlupa, Filipini, godinama je profesionalno plesala balet a sada je kućanica, povremeno radi kao učiteljica baleta i volontira podučavajući o Edukaciji roditelja. Što se odgajanja djece tiče Gina kaže: „Najveći nam je izazov podsjetiti se da su to djeca koju smo učili razmišljati i izražavati ideje. Izazov je sjetiti se da smo mi ti koji te ideje trebamo slušati i otvoriti vlastiti um različitim perspektivama.“

[Više...]

Sveti Josemaria naučio me kako raditi s ljubavlju

26.lipnja 1975.godine Ana Lorente zadesila se u središtu Opusa Dei i snimila seriju zadnjih fotografija svetog Josemarije.

2015.6.26

1965., Ana Lorente došla je u Rim raditi i to na zahtjev svetog Josemarije. Medicinska sestra po zanimanju, također je specijalizirala i fotografiju. Deset je godina slikala različite događaje, susrete i velika druženja koja je sveti Josemaria imao u to vrijeme. 26.lipnja 1975.godine zadesila se u središtu Opusa Dei i snimila seriju zadnjih fotografija svetog Josemarije.

[Više...]

Naša obitelj nije bajka, stvarna je

Patricia dolazi iz Kostarike, ali već 25 godina živi u Njemačkoj s mužem i šestoro djece: "Kada sam imala otprilike 14 godina, prijateljica mi je dala savjet, „Povjeri se svetom Rafaelu, arkanđelu, i moli ga da oda čast svojoj svetkovini tako što će ti naći dobroga muža.“"
Ovo je početak njezine priče.

2015.6.12

Kada sam imala otprilike 14 godina, prijateljica mi je dala savjet, „Povjeri se svetom Rafaelu, arkanđelu, i moli ga da oda čast svojoj svetkovini tako što će ti naći dobroga muža.“ To je bilo u vrijeme kada se svetkovina svetog Rafaela, arkanđela, slavila 24.listopada, a to je ujedno i moj rođendan. Nisam imala pojma kako će se taj savjet očitovati na moj život u budućnosti, ni kako će se moćnim sveti Rafael pokazati.

[Više...]

Posebna vrsta obiteljskog poziva

Lucy i njezina obitelj su Meksikanci. Posljednjih petnaest godina svaki Veliki Tjedan provode sudjelujući u Projektu za ruralne obitelji. Otkrili su da je odmor obiteljska aktivnost i prema tome izvrsna prilika za rast zajedno kao obitelji ili, drugim riječima, nakon praznika trebao bi svatko biti bolja osoba.

2015.5.14

“„Obitelj je izvor svakog bratstva i kao takva ona je temelj i prvi put prema miru jer je, po svom pozivu, usmjerena na širenje ljubavi po svijetu“ (Papa Franjo, poruka povodom 47.svjetskog dana mira, 1.siječnja 2014.)

[Više...]

Građani koji cijene ljubav

Vittorio Gervasi, Rim, Italija
Brak je tako važan korak koji zahtijeva pažljivu pripremu, prema savjetu kojeg je sveti Josemaria dao mladima koji se odlučuju na ovaj put.

2015.3.24

Brak je tako važan korak koji zahtijeva pažljivu pripremu, prema savjetu kojeg je sveti Josemaria dao mladima koji se odlučuju na ovaj put.

To je avantura, i to prekrasna avantura svakoga dana. Danas svatko misli da stupiti u brak donosi sa sobom brojne sumnje. „Je li to ona prava ljubav? Hoće li trajati zauvijek? Kako mogu biti siguran? Što ako sve postane teško? Zašto se toliki brakovi raspadaju?“ Avantura je ipak prekrasna, jer se radi o otkrivanju istinske ljubavi. jedan od savjeta kojeg je sveti Josemaria davao mladima glasi „Kada razmišljate o zarukama, razmislite o tome da bi ona mogla biti majka vaše djece“, i kao posljedica „uvijek je gledajte kao nekoga tko zaslužuje vaše potpuno poštovanje“ (usp. Razgovori, 105 i 121).

[Više...]