Naslovna stranica Inicijative
Inicijative

Dokument

Stati na kraj gladovanju

Las Gravileas, centar za obučavanje žena, radi već šesnaest godina na intenzivnim tehničkim i poslovnim programima za nezbrinute žene.

Dokument

Sendas, dispanzer u Buenos Airesu

Klinika Sendas specijalizirala se u brizi za djecu, osnovnoj kliničkoj medicini, prevenciji malnutricije, psihijatrijskoj potpori, socijalnoj skrbi...

Dokument

Centar za cjeloviti razvoj žena (CADI)

CADI obiteljski centar u četvrti Casavalle, Montevideo. Nudi obrazovanje i školovanje za cijelu obitelj s praktičnom nastavom za mjesne žene i djecu, kako bi pomogli razvoj u društvu i poboljšali kvalitetu života

Dokument

Škola Hawthorn, Kanada

Osobna inicijativa nadahnuta svetim Josemarijom Escriva u Kanadi. Nadahnuti porukom svetog Josemarije, Teresa i njezin suprug su sa drugim roditeljima osnovali školu koja nudi cjelovito obrazovanje.

Dokument

Obrazovati budućnost

George ima 29 goina. Trenutno specijalizira turizam. Zahvalan je na svemu što mu pomaže poboljšati njegovo znanje.

Dokument

Djeca Mozambika

“Kuhamo pod drvetom jer nam kuhinja još nije gotova. Nemamo ni vode ni struje“ kaže Eugénia Ferreira, jedna od medicinskih sestara uključenih u projekt. Projektom se želi poboljšati zdravlje i nutritivno stanje djece u području Marrere, Nampula i Mozambico.

Dokument

Potpora đacima u Beninu

Projekt u Beninu koji će ponuditi stotini djece između osam i petnaest godina sudjelovanje u izvanškolskim aktivnostima priskrbljujući didaktičku opremu i plaću za učitelje.

Dokument

Školska rehabilitacija u Demokratskoj Republici Kongo

Louis i Esther imaju sedmero djece, šest sinova i kćer. Oboje rade kako bi prehranili obitelj i jako se vesele što troje njihove djece ide u Bozinda školu.

Dokument

Obučavanje profesora u Nigeriji

Sa 55 Eura mjesečno omogućit ćete obučavanje učitelja u školi sa tristo učenika. Radi se o projektu obučavanja profesora i učenika javnih škola u Nigeriji.